Schoolterrein GSV

In opdracht van de Groningse Schoolvereniging heeft MD Landschapsarchitecten een pleinontwerp gemaakt, passend bij de nieuwbouw van een extra verdieping op de bestaande school.

Met minimale middelen is een gevarieerd plein gecreëerd, dat voorziet in een gevarieerd aanbod van plekken en speelmogelijkheden. Sport en spel, activiteit en rust, zon en schaduw, open en besloten zijn allen terug te vinden op het voorplein. Hierdoor kan ieder kind een eigen plek op het plein vinden, passend bij het eigen karakter en voorkeuren.

Een loper die uit het aflopende plein omhoog komt vormt een ‘catwalk’, die entreezone en speelzone van elkaar scheidt. Door de speelzone iets te verdiepen ontstaat als vanzelf een logische begrenzing, die tevens dienst doet als doel bij het voetballen. Door het gebruik van verschillende kleuren met variatie in tinten, ontstaat een speels plein.

Project gegevens

Locatie: Groningen

Opdrachtgever: Groningse Schoolvereniging

Jaar van ontwerp: 2012-2013

Jaar van uitvoering: 2013

Team: Mathijs Dijkstra, Melle van Dijk

Kernwoorden: inrichtingsplannen / kwaliteit / concept / betrekken / verbinden

Overige projecten