Nygade binnenplaats Aabenraa

De Nygade gebouwen zullen dé plek worden waar bewoners zich kunnen uiten. De plek is getransformeerd van een anonieme parkeerplaats naar een sfeervol en levendig geheel van podia. Een plek waarvan de identiteit met de dag veranderd; afhankelijk van het licht, seizoen en gebruik.

Door het toevoegen van een groot podium in het noorden is een besloten plein gecreëerd. Een waaiervormige trap benadrukt het natuurlijke verschil in hoogte en maakt vier verschillende etages met een variatie aan mogelijkheden. De vloer van glasscherven geeft de plek een speciaal, gekristalliseerd karakter. Een groene wereld, bestaande uit verschillende grassen en bomen, zorgt elk seizoen voor een andere sfeer. Subtiele, slim geplaatste verlichting geeft het plein zijn speciale charme, zowel op zwoele zomeravonden als gure winterochtenden.

Project gegevens

Locatie: Aabenraa
Opdrachtgever: Aabenraa Kommune
Jaar van ontwerp: 2011-2012
Team: Melle van Dijk en Mathijs Dijkstra
In samenwerking met: Lambert Kamps, Kees van de Lagemaat

Kernwoorden: inrichtingsplannen / concept / expertise

Overige projecten