Inrichingsplan dorpskern Stedum

Het ontwerp voor de herinrichting van Stedum is gericht op het versterken van de woonkwaliteiten van het dorp. Het plan maakt gebruik van het afwisselend open en gesloten karakter dat Stedum typeert, met bijzondere doorkijkjes en vergezichten. Plan en uitvoering zijn met grote betrokkenheid van bewoners en belangengroepen tot stand gekomen.

De straten van de dorpskern zijn voorzien van gebakken klinkers die het verblijfskarakter benadrukken. De aanleg van strategisch geplaatst groen en bomen versterken de intimiteit van het centrum.

De verschillende toegangswegen en verkeerswegen krijgen een uitvoering in asfalt met voetpaden van klinkers. Verder krijgen deze wegen een groenuitvoering en detaillering die past bij het karakter van de weg: formeel en klassiek aan de Stationsweg; functioneel en ingetogen aan de Weemweg; open en landelijk aan de Lopsterweg; informeel aan de Lellensterweg; gezellig aan de Bedumerweg.

Project gegevens

Locatie: Stedum
Opdrachtgever: Gemeente Loppersum
Jaar van ontwerp: 2011-2012
Jaar van uitvoering: 2013-heden
Team: Mathijs Dijkstra, Melle van Dijk

Kernwoorden: inrichtingsplannen / overtuigen / analyse / concept / betrekken / verbinden

Overige projecten