Buitenruimte MFC Jubbega

Voor het gerenoveerde en uitgebreide MFC Jubbega en naastgelegen nieuwe zorgwoningen maakte MD Landschapsarchitecten een integraal buitenruimte ontwerp. Er is gekozen om het MFC volledig op een plein te zetten, waarop alle voorzieningen en buitenruimten gepositioneerd zijn. Het MFC herbergt onder andere twee scholen, een bibliotheek, fysiotherapie, tandarts en consultatiebureau.

De scholen hebben elk hun eigen buitenruimte en schoolplein, dat omringd wordt door hagen. Op het schoolplein is een padenstructuur in de bestrating aangebracht om de verschillende ruimten te markeren en aanleidingen te geven voor diverse speelactiviteiten. Aan de noordzijde, bij de hoofdentree van het MFC, is het parkeren gelegen op het plein. Daarbij is aan de andere zijde van de entree ruimte voor terras voor de zorginstelling. De zorgwoningen staan los van het MFC, dat enkel door een gang met elkaar verbonden wordt. De buitenruimte tussen beide gebouwen is voorzien van een zorgtuin met enkele paden en heeft grote variatie aan bloemen en planten.

Project gegevens

Locatie: Jubbega
Opdrachtgever: Gemeente Heerenveen
Jaar van ontwerp: 2008-2009
Jaar van uitvoering: 2009-2010
Team: Mathijs Dijkstra, Arjo Riemer

Kernwoorden: inrichtingsplannen / maatschappij / verbinden

Overige projecten