Op het Raadhuisplein in Haren zijn de werkzaamheden van start gegaan! MD heeft de voor de zomer gewerkt aan het ontwerp en Bartelds Hoveniersbedrijf voert de werkzaamheden op dit moment uit.

Het dorpsfonds Haren heeft van de gemeente Haren de vraag gekregen een tijdelijke inrichting voor het Raadhuisplein te maken waardoor de verblijfskwaliteit van het plein toeneemt en de huidige functies hun plek op goede wijze kunnen vinden. Het Dorpsfonds heeft MD gevraagd om hier een passend ontwerp voor te maken.

Er is een structuur van lijnelementen over het plein gelegd om de nieuwe elementen te ordenen. Hiermee kan een verdeling worden gemaakt in het plein tussen een groter open deel en een deel met een specifieker verblijfskarakter. Hier worden twee grote langwerpige plantenbakken geplaatst met een grote brede betonrand waarop kan worden gezeten. 

Het grote element is gevuld met gras, waarop gelopen en gelegen kan worden Het kleinere element heeft een vaste plantenborder. Samen zorgen de elementen voor meer verblijfskarakter op het westelijk deel van het plein. 

Langs de zuidelijke gevel worden grote ronde plantenpotten geplaatst met grote meerstammige struiken of kleine bomen met bladeren en bloesem. 

De open ruimte voor het gemeentehuis is gereserveerd voor de markt, feesten en bijzondere evenementen.

Overig nieuws